EU šalje maske Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji...
Ilustracija

Novi kontigent

EU šalje maske Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji...

Evropska unije će danas isporučiti novi kontigent zaštitnih maski FFP2 Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, saopšteno je u Briselu.

Kako se navodi, pomoć je obezbijeđena iz progama "RescEU", odnosno zajedničke evropske rezerve medicinske opreme koje su stvorene kako bi se pomoglo zemljama pogođenim pandemijom koronavirusa,prenosi N1.

"Iako vidimo smijenjenje stope infekcije u pojedinim oblastima, neophodno je učiniti dodatne napore kako bi se spriječilo novo širenje koronavirusa", rekao je komesar za upravljanje u kriznim situacijama Janez Lenarčič, dodajući da su u toj borbi zaštitne maske neophodne.  

"Uz ranije isporuke, danas šaljemo još 65.000 zaštitnih maski Hrvatskoj, ali i našim susjedima na zapadnom Balkanu", pojasio je Lenarčič.  

EU je već dostavila regionu pomoć od 370.000 maski iz programa "RescEU", kao i pomoć kroz Mehanizam civilne zaštite EU i bilateralnim dogovorima koje su države članice pojedinačno ostvarivale, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.