Novi Pazar: Petoro preminulo od koronavirusa, tri zaražene bebe prebačene u Beograd
Foto: Tanjug

Novi Pazar: Petoro preminulo od koronavirusa, tri zaražene bebe prebačene u Beograd

U protekla 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je pet pacijenata od posledica virusa korona, tri ženske i dvije muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

Na konferenciji za štampu, Đerlek je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru, jedan na haj flou, a dvoje na kiseoničkoj potpori, prenose Novosti.

Danas je i u Tutin otišla jedna medicinska ekipa, a u Sjenicu je već juče upućena medicinska pomoć, kako bi se stabilizovala situacija.

"Očekuje nas još sedam dana teške borbe", kazao je Đerlek.

Tri zaražene bebe prebačene u Beograd

Tri bebe iz Novog Pazara, kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa covid 19, hitno su transportovane za Beograd, potvrdio je Đerlek.

"U roku od dva sata smo ih zbrinuli, testirali i organizovali transport za Beograd. Zvao sam ministra Lončara koji je odobrio da se bebe i njihove majke transportuju za Beograd", rekao je Đerlek.

On je dodao da nisu tačne informacije da su se bebe i njihove majke inficirale u Opštoj bolnici.

"Medicinsko osoblje je testirano. Nismo ludi da dozvolimo da nam rade ljekari i sestre koji su pozitivni na ovaj virus", kazao je Đerlek.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.