Za građane Crne Gore mjera obavezne samoizolacije od 14 dana po ulasku u Srbiju
ilustracija

Recipročna mjera kao odgovor na mjere karantina

Za građane Crne Gore mjera obavezne samoizolacije od 14 dana po ulasku u Srbiju

Zbog loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori, za sve građane zemlje koji budu ulazili u Srbiju biće uvedena mjera obavezne samoizolacije od 14 dana, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu premijerke Ane Brnabić.

Odluka o obaveznoj samoizolaciji od dvije sedmice za one koji dolaze iz Crne Gore biće na dnevnom redu današnje sjednice vlade.

Riječ je, praktično, o recipročnoj mjeri, pošto je od juče za građane Srbije, umjesto samoizolacije, po dolasku u Crnu Goru obavezan karantin, jer je naše  Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo da se osobe koje u Crnu Goru ulaze iz Srbije upućuju u karantin.

Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori je za 24 sata otkriveno 60 novozaraženih osoba, od kojih su 30 kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dok se kod isto toliko obolelih traga za izvorom infekcije.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 517, uz pet smrtnih ishoda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.