Oboljela osoba iz Bijelog Polja preminula juče u beranskoj bolnici, zabrinjavajuća situacija
Bijelo Polje, foto:Kodex

55 oboljelih, 175 u samoizolaciji

Oboljela osoba iz Bijelog Polja preminula juče u beranskoj bolnici, zabrinjavajuća situacija

Epidemiloška situacija u Bijelom Polju je zabrinjavajuća i postoji visok stepen opasnosti od širenja virusa COVID-19, ocijenio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje na elektronskoj sjednici.

Podsjeća se da su u Bijelom Polju do danas registrovana 55 slučaja pozitivnih na koronavirus, a prema podacima sanitarnog inspektora 175 osoba se nalaze u samoizolaciji i 73 osobe su pod zdravstvenim nadzorom.

"Koliko je situacija zabrinjavajuća govori podatak da je juče jedna osoba koja je bila zaražena koronavirusom iz Bijelog Polja, juče preminula u beranskoj Opštoj bolnici. Ovom prilikom Opštinski tim za zaštitu i spašavanje iskazuje duboko saučešće sa porodicom preminule.", saopšteno je nakon sjednice.

Da bi izbjegli neželjene posljedice, poručuju iz Opštinskog tima, svi moraju pokazati odgovornost, ozbiljnost i disciplinu.

"Kako oni subjekti koji su nosioci aktivnosti u zaštiti od koronavirusa, tako i građani koji bez izuzetka moraju usvojiti obrazac ponašanja u ovoj epidemiološkoj situaciji.Zato je u borbi za zaštitu zdravlja stanovništva veoma važno da se poštuju preporuke Insituta za javno zdravlje, kao i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT). Samo na taj način, uz poštovanje mjera i odgovornošću svih nas, a koju smo pokazali na početku pandemije virusa COVID-19 možemo sačuvati zdravlje naših sugrađana.", poručili su.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje još jednom apeluje na građane da ostanu u svojim domovima, da poštuju socijalnu distancu od minimum dva metra, da se pridržavaju rigoroznih mjera higijene i da nose zaštitne maske kako bi spriječili dalje širenje koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.