DPS: Mitropolit Amfilohije preuzeo ulogu lidera DF-a
Demokratska partija socijalista

Poručili mu da bi se riječi Svetoga Petra Cetinjskog mogle okrenuti protiv njega

DPS: Mitropolit Amfilohije preuzeo ulogu lidera DF-a

Lamentiranjem nad sudbinom opozicije, nemogućnošću da zbog epidemije koronavirusa održava mitinge po Crnoj Gori u formi litija i uz sasluživanje Crkve, mitropolit Amfiohije je juče najotvorenije nastupio u ulozi lidera izborne liste Demokratskog fornta, odnosno srpskog bloka, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Očajni višegodišnji gubitnici, zaklonili su se iza crkve, nadajući  se da će im tamjan pomoći da ne izgube i predstojeće izbore 30.avgusta", ističe se u saopštenju.

Kazali su da je Mitropolit Amfilohije prihvatio kandidaturu za izbore, i da godinama, a posebno posljednjih nekoliko mjeseci, vidi sebe na čelu Crne Gore, postaje jasno i na osnovu toga što se kao u predsjedničkim debatama, ustremio na ličnost Predsjednika i njime se bavi gotovo opsesivno. Samo se čeka kad će da klikne: “Mi ili on”. 

Naglasili su i da je Mitropolit pokazao da je bez imalo neprijatnosti prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru.

"Ponovnim instruisanjem “ vjernog naroda” za koga da glasa, a kome da uskrati povjerenje, mitropolit je pokazao da je bez imalo neprijatnosti  prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru i da mu ovaj koncept manipulisanja emocijama jednoga dijela birača, nije neukusni ispad već praksa koju će ponavljati sve vrijeme kampanje. I na kraju, kada Amfilohije, u svojoj predizbornoj besjedi govori o tajkunima,  da li to on misli i na one  koji su zahvaljujući nepoštovanju zakona države Crne Gore stekli enormno bogatstvo,  za i na račun crkve i svetinja, pa sad novčanu moć koriste da sruše pravni poredak države Crne Gore?", poručuje se u saopštenju DPS-a.

Poručili su Mitropolitu Amfilohiju da "svijetlo ime Petra I Petrovića Njegoša ne koristi prečesto u stalnom nastojanju da unizi Crnu Goru, jer, ako vjeruje u kletve, i ako vjeruje u moć riječi Svetoga Petra Cetinjskoga, onda valjda shvata da bi se neke od njih mogle okrenuti i protiv njega samog".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.