Ilustracija

Popularni pretraživač "jede" RAM memoriju

"Google Chrome" kreće na "dijetu": Baterija će trajati dva sata duže

"Google Chrome" i dalje ima lošu reputaciju kada se pokrene priča o tome koliko RAM memorije "jede", posebno ako se koristi za otvaranje više tabova odjednom. Izgleda da uskoro "kreće na dijetu".

The Windows Club prenosi da eksperimentalna funkcija u Chrome 86 smanjuje potrošnju RAM memorije isključivanjem nepotrebnih JavaScript elemenata kada se neki tab ne koristi, prenosi B92.

Na testu gdje je 36 tabova bilo otvoreno, Google je uspio da uštedi dva sata trajanja baterije uz pomoć ove eksperimentalne funkcije.

Ovo je dostupno samo kao "flag" u ranim verzijama Chrome verzije 86, piše TWC, ali će kad-tad biti dostupan za sve desktop i mobilne verzije pregledača.

Koliko veliki uticaj ima Google Chrome kada je dužina trajanja baterije u pitanju, najbolje govori podatak da mnoge kompanije reklamiraju svoje laptopove baš na osnovu toga koliko im baterija traje pri korišćenju Google Chrome pregledača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.