Ima dovoljno testova, poštovati mjere

Sumnjaju da je osoba liječena u kućnim uslovima preminula od korone, 4 osobe životno ugrožene u BA

Na teritoriji opštine Rožaje, danas je preminula jedna osoba, za koju se sumnja da je umrla od korona virusa. Osoba je liječena u kućnim uslovima, i čeke se rezultat nalaza, kazao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje dr Senad Begić.

Direktor Urgentnog centra Nermin Abdić je na konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela kazao da je na liječenju na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Crne Gore 18 pacijenata, na Internoj klinici 11, od kojih je jedna osoba na respiratoru i životno je ugrožena.

abdic

Abdić

U odnosu na jutros promijenjena je situacija u beranskoj u bolnici, u kojoj se liječi 29 pacijenata, a četiri su životno ugrožena i na respiratoru su.

U Baru je 11 pacijenata oboljelih od korone i svi su dobro, dok se u Nikšićkoj bolnici liječi njih devet.

U Pljevljima su dva pacijenta hospitalizovana, za jednog se čeka drugi negativan test, nakon čega će biti otpušten, kazao je Abdić.

Begić je istakao da postoje osobe među nama koje imaju virus ali nemaju simptome.

"Ovo je epidemiološki pakao, svaka osoba može biti zarazna. Jedini način da zaštitite sebe je da držite distancu i da nosite masku", naveo je on.

Begić je kazao i da IJZ ima dovoljno testova. 

"Na zalihama uvijek imamo par hiljada testova koje su nam dovoljne da može prebroditi nedjelju do nedjelju i po dana", naveo je Begić. Kaže i da je samo u nedjelju urađeno 606 testova. 

 Abdić je kazao i da je krivična prijava protiv predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca dokaz da je zakon jednak za sve. 

"Mjere samoizolacije su iste, bio on predsjednik opštine, bio radnik, pekar, kuvar... Mjere samoizolacije su obavezne i papir koji dobije morate poštovati kako bi pokazali i ličnu i kolektivnu odgovornost", naveo je Abdić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.