Sportna fotografija na kojoj djevojčica prima infuziju ispred bolnice u Novom Pazaru

Medicinska sestra iz Novog Pazara: Dijete je imalo napad gušenja, sama je tražila da bude napolje da joj bude lakše

Društvenim mrežama danima kruži fotografija djevojčice kako prima infuziju napolju, ispred dječijeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Na fotografiji se mogu vidjeti majka djeteta i medicinska sestra, koja je izjavila da je djevojčica imala napad gušenja.

"Bila sam u smjeni kada se djevojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena teralija, urađen test na Covid-19 djetetu i majci, izmjerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu. Dijete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je 'Mogu li ovdje'. Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odeljenja da se djetetu olakšaju tegobe.Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smjene", napisala je ona.

Smatra da ko god je napravio fotografiju nije imao dobre namjere.

"Taj trenutak je ovekovječen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna). Majka djeteta je primijetila da su snimali sve to i obavijestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora", istakla je ona.

Pozvala je građane da podrže medicinske radnike u ovom periodu.

"Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neprovjerenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogriješila, spremna sam da snosim odgovornost", zaključila je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.