Suđenje protiv Razije Dacić zakazano za 27. jul
Razija Dacić, foto: Facebook

Zbog ubistva osamnaestogodišnjaka

Suđenje protiv Razije Dacić zakazano za 27. jul

Početak suđenja protiv Rožajke Razije Dacić (42) zakazano je za 27. jul zbog optužbi da je u novembru prošle godine ubila osamnaestogodišnjeg B. V. u ulazu jedne zgrade u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Predmet je dodijeljen sutkinji Višeg suda Vesni Kovačević.

Prema navodima optužnice, Dacić je 27. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu ubila B.V. tako što ga je nakon prepirke, ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

"Da je optužena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza. Iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta proizilazi da je smrt oštećenog nasilna kao i iz odbrane okrivljene koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i sada pokojnog B. V. i da ga je ubola nožem u predjelu grudi nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao", navodi se u optužnici.

Prilikom kontrole optužnice, branilac Dacić, advokat Novica Sekulović zatražio je dopunu istrage jer je za odbranu upitan stav tužilaštva koji optuženu tereti da je ubistvo počinila sa umišljajem što je u suprotnosti sa uraženim vještačenjima.

Naime, u nalazu vještaka neuropsihijatrijske struke se navodi da je optužena u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Dacić je ranije osuđivana. Ona je 2000. godine pravosnažno osuđena na osam godina robije jer je 1999. izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka i jednogodišnja ćerka njene prijateljice C. L. To djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.