U Njemačkoj broj nezaposlenih bi mogao dostići pet miliona
Njemačka

Zbog koronavirusa

U Njemačkoj broj nezaposlenih bi mogao dostići pet miliona

Njemački ekspert Roland Berger upozorava da bi u Njemačkoj, usljed krize zbog pandemije korona virusa, broj nezaposlenih mogao dostići i pet miliona.

U junu, prema aktuelnim podacima, u Njemačkoj je birou rada prijavljeno 2,853 miliona nezaposlenih, prenosi B92.

"Vjerujem da postoji opasnost da dođemo do broja od pet miliona nezaposlenih", kazao je Berger tokom diskusije i dodao da očekuje stopu nezaposlenosti od deset odsto.

To je, kako je ocijenio, ogromna prijetnja po njemačku privredu.

Šef Socijaldemokratske partije (SDP) Norbert Valter Borjans smatra da je i aktuelni broj nezaposlenih previsok.

Kazao je da ne treba "prizivati" đavola, dodajući da se mnogi bave time da li će Njemačka biti pogođena drugim talasom epidemije, dok se vlada bori za svako radno mjesto.

Tokom diskusije su učesnici, među kojima su bila i lica koja su tokom pandemije dobila otkaz, ustvrdili da mnoge firme koriste korona krizu kao izgovor za smanjenje broja zaposlenih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.