Amfilohije: Crkva otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti
Amfilohije

Očekuje izmjenu zakona

Amfilohije: Crkva otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Crkva je otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali je vlast ta koja je navikla na monolog, kazao je u sinoćnjoj „Internet litiji“ Radija Svetigore mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Kako piše Dan, Amfilohije je poručio da poslije Petrovdana nemaju šta da očekuju od vlasti.

“Mi smo otvoreni za dijalog, Crkva je po svojoj prirodi crkva dijaloga. Oni su uveli monolog, a navikli su to od svojih učitelja”, kazao je Amfilohije.

On je rekao da se ipak nadaju da će Skupština ukinuti sporne odredbe zakona.

Prema njegovim riječima, vlast u isto vrijeme priprema izbore i koristi virus da ostane na vlasti.

On je istakao da se ne bi iznenadio da veliki broj onih, koji su dosad glasali za “tu vlast” to prestanu da čine na predstojećim izborima.

Amfilohije je onima koji vjeruju u Boga preporučio je da ne glasaju one koji se „tako odnose prema Crnoj Gori“.

“Predsjednik je rekao da će pobijediti Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako da pobijedi Crkvu Božiju? Crkva pobjeđuje, pobjeđuje pravda, ljubav”, poručio je on.

Amfilofije je naveo da je poistovjećivanje Crkve sa nacijom stvorilo „sekte koje postoje“, navodeći da je i grupa srpskih nacionalista, koji poistovjećuju Crkvu sa nacijom, takođe odrasla u periodu marksizma, i da proizvodi „tu drugu grupu nacionalista“.

On je poručio da ni jedni ni drugi ne znaju šta je Crkva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.