Pojačana kontrola na GP
Foto:Screenshot

Pojačana kontrola na GP "Dračenovac"

Na graničnom prelazu "Dračenovac" od novog pooštravanja kontrole nijesu zabilježeni ilegalni ulasci u zemlju i izlasci iz nje, a nadležni poručuju da je na snazi apsolutna kontrola tog područja. U maju je zbog nedozvoljenog prelaska državne granice procesuirano 13 osoba.

U danima kada su se u susjednim gradovima u regionu formirala žarišta korona virusa pojačana je kontrola na graničnim prelazima. 

Granice, pored granične policije, čuvaju i pripadnici Vojske.

Novonastale okolnosti intenzivirale su rad i granične policije. Na graničnom prelazu „Dračenovac“ nadležni objašnjavaju da je kompletna granična zona lišena svake mogućnosti ilegalnog ulaska u zemlju i izlaska iz nje.

„Nadležni državni organi u cilju dodatnog obezbjeđenja državne granice donijeli su odluku da se na ovom području pošalju dodatne snage pripadnika Vojske Crne Gore i pripadnika posebne grupe sektora granične policije koja pomaže u izvršavanju ovih zadataka službenicima granićne policije. Tako da možemo da kažemo da je trenutno, ovih 15 dana, na tom području dovoljan broj policijskih službenika, dovoljan broj patrola koje su opremljene sa adekvatnom tehničkom opremom za dnevno i noćno osmatranje, te mobilnim setovima za video nadzor i u suštini ovo područje se apsolutno drži pod kontrolom“, kazao je Avdija Kalač, komandir Stanice granične policije u Rožajama.

Nedozvoljeni ulasci u zemlju koji su se dogodili prije skoro dva mjeseca su evidentirani a odgovornost svakog pojedinca biće utvrđena.

„U maju smo imali registrovanih slučajeva nedozvoljenog prelaska državne granice na ovom području tako da smo osam lica procesuirali po osnovu krivičnog djela, a pet lica po osnovu Zakona o prekršajima. Sva ta lica su na nedozvoljeni način prešla državnu granicu sa područja Republike Srbije u Crnu Goru”, naveo je Kalač.

Aktivnost granične policije pojačana je i na području Petnjice. Tamo pripadnicima Stanice granične policije Rožaje pomažu i kolege iz Plava.

TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.