U 32. godini

Uginula najstarija mačka na svijetu

Najstarija mačka na svijetu, Rabl uginula je u 32. godini. Rabl je njena vlasnica Mišel Heritedž iz engleskog Eksetera dobila na poklon za svoj 20. rođendan, prenosi "Daily Mail".

Heritedž je za “South West News Service” potvrdila vijest, kazavši da bi Rabl u maju 2021. napunila 32 godine. Kaže da je mačka pred smrt prestala da jede, a bila je sjajno društvo.

"Postala je veoma mršava. Otišla sam jedan dan na posao, a kad sam se vratila kući, muž mi je rekao da je Rabl otišla i da se nije vratila. Vjerujemo da je otišla da umre, kao što to mačke rade", dodala je Mišel.

Ovakva starost mačke bi, prema ljudskim mjerilima, odgovarale dobi od čak 150 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.