Medicinska sestra iz vrtića
Ilustracija

U Podgorici

Medicinska sestra iz vrtića "Pčelica" pozitivna na koronu

Medicinska sestra iz Vaspitne jedinice „Pčelica“ koja radi u sastavu JPU „Ljubica Popović“ u Podgorici, pozitivna je na virus korona, pokazalo je testiranje. Sva djeca jaslene vaspitne grupe i zaposleni koji su bili u kontaktu sa njom, u samoizolaciji su od petka, saopšteno je iz uprave vrtića.

Kako je saopšteno, nakon testiranja koje je završeno 2. jula oko 23 sata, potvrđeno je prisustvo virusa Covid 19 kod medicinske sestre. Nakon saznanja preduzete su sve neophodne mjere, na osnovu instrukcija dobijenih od Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

“Odmah su kontaktirani svi roditelje djece jaslene vaspitne grupe, kao i svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa medicinskom sestrom. Svi oni nalaze se u samoizolaciji od petka 3. Jula”, navodi se u saopštenju.

Zaposleni koji su bili u rizičnom kontaktu su testirani, kao i ona djeca koja su imala bilo kakve simptome slične simptomima virusa.

“U prostorijama vrtića urađena je dezinfekcija”, navodi se u saopštenju.

O daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.