Potresna slika iz Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dječijeg odjeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je Srbiju ali i region.

Društvene mreže prepune su komentara o ovoj fotografiji, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje vjerovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet, prenosi portal Nova.rs.

Danas u 13:30 ispred Gradske uprave grupa građana će organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste ljekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka.

Na protestu će takođe biti zatražena i smjena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

“Pa bolje ste opremljeni nego bila koja Njemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika“, poručio je Vučić.

Podsjetimo, prema zvaničnim podacima od subote u 15 sati, u Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo 306 ljudi, a potvrđeno je ukupno 15.829 slučajeva zaraze. Na respiratoru je 86 pacijenata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.