Divanović: Politički primitivizam će biti ubjedljivo poražen
Divanović

"Krizu izazvali predstavnici političke manjine"

Divanović: Politički primitivizam će biti ubjedljivo poražen

Novoizabrani predsjednik Opštine Budva Nikola Divanović ocijenio je da će DPS ubjedljivo pobijediti politički primitivizam na izborima koji su zakazani za 30. avgust.

Divanović je optužio DF i Demokrate da su pod plaštom odbrane svetinja udarili na građanski sklad u Budvi i Crnoj Gori.

"Pod kišobranom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, danas zajedno stoje DF i Demokrate: prvi, kao glavnokomandujući, a drugi kao podizvođači sitnih zanatskih radova. I baš u Budvi su ozvaničili ovo 'sveto trojstvo', da bi pod plaštom odbrane svetinja krenuli u napad na ono najsvetije - porodične, kumovske i prijateljske odnose, i skladan građanski suživot. Zato za njihov naum postoji samo jedan lijek - naša ubjedljiva pobjeda 30.08. I ja im to obećavam", rekao je Divanović za Pobjedu.

Divanović je odbacio optužbe DF-a i Demokrata za političku korupciju i kršenje Ustava povodom smjene vlasti u Budvi navodeći da ko gubi ima pravo da se ljuti.

Krizu u Budvi su, kako je rekao, izazvali predstavnici političke manjine, u trenutku kada su formalno postali i parlamentarna manjina.

"Nakon svih mogućih opstrukcija, karakterističnih za palanačke političare, gubitak vlasti su pokušali da odbrane na silu, 'gurajući' u front naše zajedničke rođake, kumove i prijatelje. Napadali su institucije, fizički nasrtali na odbornike a sve zbog navodne ugroženosti i borbe za odbranu izborne volje. I to su isti oni, samouvjereni 'lideri', koji su više puta javno obećali da će džentlmenski predati vlast ukoliko izgube parlamentarnu većinu, podnoseći u jednom činu ove komedije čak i ostavke", kazao je Divanović.

Njegov plan je da, kako kaže, sa timom stručnih ljudi, u kratkom roku, odblokiram funkcionisanje Opštine Budva koja ne radi već tri i po godine.

Nakon svega što se moglo vidjeti u Budvi, kaže Divanović, "moram priznati da me od predstavnika smijenjene vlasti više ništa ne može iznenaditi".

Na pitanje da li slično ponašanje očekuje tokom kampanje, odgovara: "Apsolutno sam siguran da je plan naše političke konkurencije bio da silom i po svaku cijenu odbrane vlast koju su izgubili u Skupštini. Takođe nemam dilemu da planiraju da po sličnom scenariju pokušaju da je ponovo osvoje. Ono što je, za naivne, nekada izgledalo maglovito, danas je bjelodano: pod kišobranom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, danas zajedno stoje DF i Demokrate: prvi, kao glavnokomandujući, a drugi kao podizvođači sitnih ,,zanatskih“ radova. I baš u Budvi su ozvaničili ovo ,,sveto trojstvo“, da bi pod plaštom odbrane svetinja krenuli u napad na ono najsvetije - porodične, kumovske i prijateljske odnose, i skladan građanski suživot. Zato za njihov naum postoji samo jedan lijek - naša ubjedljiva pobjeda 30.08. I ja im to obećavam". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.