Katnić položio zakletvu
Milivoje Katnić

Još jedan mandat

Katnić položio zakletvu

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić položio je zakletvu, nakon što je na petoj sjednici Tužilačkog savjeta jednoglasno izabran da i dalje obavlja tu funkciju.

"Pred članovima Tužilačkog savjeta na današnjoj (3. jul) sjednici zakletvu je položio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Jednoglasnom odlukom članova Tužilačkog savjeta za glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnić je izabran na sjednici Tužilačkog savjeta održanoj 26. juna 2020. godine", saopšteno je iz Tužilačkog savjeta, prenosi Dan.

Katnić je bio jedini kandidat.

Javni poziv za izbor glavnog specijalnog tužioca objavljen je 20. maja 2020. godine, a trajao je 15 dana. Prije izbora je kazao da očekuje da će imati protivkandidata i da će biti izabran najbolji.

"Očekujem atletiku, da trčimo na 100 ili 400 metara, bez obzira na moje godine, i očekujem da izaberu najboljega. Očekujem da će biti više zainteresovanih kandidata za funkciju glavnog specijalnog tužioca. Pet godina sam glavni specijalni tužilac, mandat mi ističe 3. jula, kada sam položio zakletvu. Ja sam se bavio kolektivnim sportovima, to je moj manir, volio bi da ima više kanditata. Izbor bi bio bolji da je više, moj način rada je poznat. Ako ne budem izabran, mogu da budem advokat, pošto sam položio i advokatski ispit, a mogu i u penziju nakon 40 godina staža. Imam više alternativa, ali to ne zavisi od mene, već od Tužilačkog savjeta", kazao je tada Katnić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.