Tivat: Prioritet zdravlje djece i sprječavanje širenja epidemije, ponovno otvaranje vrtića zavisi od epidemiološke situacije
Dejna Maslovar, Foto: Opština Tivat

Maslovar na sastanku sa direktoricom JPU "Bambi"

Tivat: Prioritet zdravlje djece i sprječavanje širenja epidemije, ponovno otvaranje vrtića zavisi od epidemiološke situacije

Potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar održao je juče sastanak, putem video poziva, sa direktoricom JPU “Bambi” Katarinom Hercegovac i predsjednicom Savjeta roditelja ove predškolske ustanove Sanjom Vuković.

Direktorica JPU “Bambi” je učesnike sastanka upoznala sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija vrtića. Posebna pažnja, u ovom smislu biće posvećena svim površinama i igračkama koje upotrebljavaju djeca. Po riječima direktorke, kolektiv poštuje izrečene mjere samoizolacije.

U ljetnjem periodu (jul i avgust), rad vrtića je organizovan na način što se formira 8 grupa i broj djece koja u redovnim uslovima pohađaju vrtić u ovom treminu je od 140 do 150. Uprava vrtića će pozivati roditelje, čija djeca pohađaju vrtić u ljetnjem periodu, kako bi se ustanovio broj onih za koje je rad vrtića nužan. Ovo sa ciljem pronalaženja prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove.
 
“Opština Tivat aktivno prati situaciju i naš prioritet u svakom trenutku jeste zdravlje djece i obezbjeđivanje uslova da se spriječi dalje širenje virusa”, rekao je potpredsjenik Maslovar.

On je podsjetio da je Opština u nekoliko navrata apelovala na poslodavce da imaju razumjevanja za zaposlene čija djeca nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić, te da ih određen period  oslobode radnih obaveza.

“Mi smo spremni ukoliko je to potrebno, da nas roditelji koji jesu u problemu direktno kontktiraju, kako bismo mi ukoliko je to moguće, posredovali u postizanju dogovora sa poslodavcem, a preduzećemo i druge aktivnosti po ovom pitanju”, naglasio je Maslovar
 
“Roditelji strpljivo iščekuju nove informacije kada je u pitanja cjelokupna situacija”, poručila je Vuković.

Na satanku je zaključeno da je zdravlje djece prioritet, te da će ponovno otvaranje vrtića u mnogome zavisiti od epidemiološke situacije i preporuka nadležnih državnih organa i Nacionalnog koordinacionog tijela.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.