NVO Green Home: Tri učenika dobila bicikla, prikupili najviše informacija o klimatskim promjenama
Foto: NVO Green Home

Ukupno pristigle 62 prijave

NVO Green Home: Tri učenika dobila bicikla, prikupili najviše informacija o klimatskim promjenama

U okviru konkursa “Video skroji, biciklo osvoji” namijenjenog učenicima osnovnih škola iz Nikšića, Podgorice i Bara pristigla su 62 videa na temu klimatskih promjena i njihovog uticaja na planetu i čovjeka, navodi se u saopštenju NVO Green home.

Istakli su da je komisija koju su činili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Mreže za klimatsku akciju (CAN Europe) i Green Home imala težak zadatak da od pristiglih radova odabere najbolje. 

Tri prvonagrađena učenika su Predrag Vukčević iz OŠ „Kekec“ iz Bara

Veljko Vukićević iz OŠ „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice 

Luka Muk iz OŠ „Štampar Makarije“, takođe iz Podgorice

Nagrađenim učenicima su za njihovu kreativnost i prikupljanje informacija o klimatskim promjenama dodijeljena bicikla.

"Zbog velikog broja kvalitetnih radova 10 učenika će dobiti utješne nagrade koje čini promotivni set: ranac, kapa, majica i termos.  Dobitnici utješnih nagrada su: Petra Radenović, Ljubica Drašković, Staša Zogović, Kalina Smolović, Lazar Džekić, Katarina Madžar, Sofija Ćeranić, Petar Šćepanović, Novak Koprivica, Elena i Jelena Temelkovski. Svi učesnici konkursa biće nagradjani promotivnim majicama i diplomama koje će zbog trenutne situacije sa COVIDom 19 biti dostavljene školama", zaključuje se u saopštenju Green Home-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.