Potrebno preduzeti sve neophodne mjere, primarni cilj zdravlje građana
Foto: Predsjednik.me

Savjet za odbranu i bezbjednost

Potrebno preduzeti sve neophodne mjere, primarni cilj zdravlje građana

Danas je u Vili Gorica u Podgorici održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković, a po pozivu i ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović i predsjednica Interresorne komisije za suprostavljanje hibridnim prijetnjama Dragana Radulović.

"Na današnjoj sjednici, razmatrane su informacije sa prethodne sjednice na kojoj su ključne teme bile Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za 2019 godinu,  prijedlog o deklarisanju 1. Pješadijskog voda 1. Pješadijske čete 1. Pješadijskog bataljona, za sprovođenje aktivnosti u sastavu Snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF) do kraja 2022. godine i o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19", saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

Savjet je posebnu pažnju posvetio trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja je prouzrokovana novim širenjem virusa COVID-19 i konstatovao da je potrebno preduzeti sve potrebne mjere u cilju potpune kontrole širenja virusa. Savjet je konstatovao da je primarni cilj zdravlje građana. 

Sjednica3

Članovi Savjeta upoznati su sa informacijom o aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama. Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje iz hibridnog domena.

""Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.