Gusinje: Zabrana izlaska, zatvoreni kafići, vrtići...
Gusinje, Ilustracija

Nove mjere i za Berane

Gusinje: Zabrana izlaska, zatvoreni kafići, vrtići...

Stanovnicima Gusinja od večeras je zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 18 do 5 sati. Nove mjere NKT-a za tu opštinu podrazumijevaju i zabranu rada ugostiteljskim objektima, kao i zabranu javnog i putničkog saobraćaja iz opštine i ka opštini, osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti. Dio mjera, koje podrazumijevaju zatvaranje vrtića, zabranu okupljanja... odnose se i na Berane.

Mjere i za Berane

U Gusinju i Beranama od večeras je snazi i zabrana okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, vjerski obredi u vjerskim objektima bez prisustva građana, kao i prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica.

Zabranjeno je i kretanje i zadržavanje više od dva lica na otvorenom javnom mjestu u isto vrijeme, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

"Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom javnom mjestu osim u objektima stanovanja, zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva", navode iz NKT-a.

Zatvaraju se ustanove za predškolsko vaspitanje.

Uprava za inspekcijske poslove će od večeras, čim stupi na snagu Zakon izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja Kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti. 

Mjera pročitajte OVDJE .

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.