Otvoreno pismo predsjednika Opštine Tivat

Kusovac u izolaciji: Hvala vrtiću "Bambi" na mjerama posle otkrivanja korone u njihovim redovima

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac, obratio se u otvorenom pismu kolektivu vrtića "Bambi", u kojem im se zahvalio, i poručio da mjesta za paniku nema, već da se strah od korone mora pobijediti kako bi se život što ranije vratio u normalu.

"Aktuelna epidemiološka situacija nas je, sa punim pravom, sve zabrinula i podsjetila na strah koji smo doživljavali prethodnih mjeseci. Povratak djece u vrtić, a samim tim i vaše radno angažovanje, za sve građane Tivta predstavljalo je dobar znak, znak da se bar u određenoj mjeri možemo opustiti i da se život u Tivtu vratio u svoje normalne tokove. Bili smo svjesni i spremni na to, da upravo kolektivi poput onog u kojem borave naša djeca, nose i najveću mogućnost ponovne pojave virusa. Nažalost, to nam se dogodilo", istakao je Kusovac u otvorenom pismu.

Kusovac je poručio da je čuo da je JPU "Bambi" radio i uvažavao sve mjere koje je propisalo krovno zdravstveno tijelo države, i da se nada da broj zaraženih u Tivtu neće rasti, barem ne kolektiv vrtića.

Kazao je da je obaviješten da je i zaposlena iz vrtića postupila krajnje odgovorno, navela je sve svoje kontakte, i da je ukupan broj testiranih 90.

"Stav struke je da su ovim, a i testiranjima koja su uslijedila u narednim danima, obuhvaćeni svi kontakti iz tzv. “prvog prstena”. Epidemiolozi će pratiti razvoj situacije, a svi vi koji ste u samoizolaciji, dužni ste prijaviti ukoliko osjetite neki od simptoma. Tada će biti izvršeni naredni nužni koraci", rekao je Kusovac.

Prvi čovjek Opštine Tivat je kazao da razumije strah, brigu i odgovornost svih, ali da je najvažnije da svi pokušaju da ne paniče, već da zajedno pobijede strah zajedništvom i da zajednički slušaju stav struke.

"Meni je takođe izrečena mjera samoizolacije. Očekujem rezultate testiranja i nadam se najboljem za sve nas. Zato kažem, da vas zaista razumijem i sa vama dijelim istu brigu. Molim vas za strpljenje i molim vas da svaku promjenu u zdravstvenom stanju prijavite nadležnima, jer to je najvažnije. Isto tako ubijeđen sam, da će poslodavci iskazati solidarnost i razumijevanje za svoje zaposlene, čija djeca pohađaju vrtić “Bambi”, te da će ih privremeno osloboditi radnih obaveza. Potrebno je da bar jedan roditelj bude uz dijete, u situaciji kada vrtić ne radi", pojasnio je Kusovac.

"Na samom kraju hvala vam za sav rad i trud u teškim okolnostima. Hvala vam što ste izdržali i još uvijek podnosite pritisak javnosti, koji je u ovakvim slučajevima neminovan", zaključio je prvi čovjek Opštine Tivat.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.