Povoljniji uslovi za ljetovanje penzionerima Crne Gore
Potpisani su ugovori sa 17 hotelijera, od kojih je sedam iz Bara, jedan iz Cetinja, tri sa Žabljaka i šest iz Budve

U 17 hotela

Povoljniji uslovi za ljetovanje penzionerima Crne Gore

Predstavnici Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i Saveza udruženja penzionera potpisali su danas ugovore sa 17 crnogorskih hotelijera kojima se penzionerima obezbjeđuju povoljniji uslovi za ljetovanje.

Direktor Fonda PIO, Dušan Perović, kazao je da je zadovoljan što su kao jedan od inicijatora naišli na razumijevanje direktorke Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željke Radak Kukavičić i Saveza udruženja penzionera da se takva aktivnost sprovede.

"Time ćemo našim penzionerima omogućiti da odmaraju po povoljnijim uslovima. Pozvao bih penzionere da koriste naše more i planine po izuzetno povoljnim uslovima koje je ponudila turistička privreda“, rekao je Perović na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora.

On je kazao da su ugovori potpisani sa 17 hotelijera, od kojih je sedam iz Bara, jedan iz Cetinja, tri sa Žabljaka i šest iz Budve.

"Imamo potpisana već tri ugovora sa kojima radimo nekoliko godina, odnosno Institutom Igalo, Lighthause iz Igala i Turističkom organizacijom (TO) Kolašin“, dodao je Perović.

On je objasnio je Fond PIO garant da turističkim poslenicima na vrijeme budu izmirene obaveze.

"Pored ovog, Fond PIO godišnje obezbijedi od dva do tri miliona eura za podršku socijalnom programu, prije svega za stambenu izgradnju, odmor i oporavak, kao i jednokratna novčana davanja u pravcu podrške i poboljšanja standarda penzionera“, podsjetio je Perović.

On je kazao da je u Crnoj Gori oko 120 hiljada penzionera, a ukupno njih 130 hiljada, jer oko deset hiljada živi u inostranstvu.

"Mjesečni iznos za penzije je preko 35 miliona eura, a godišnji budžet Fonda PIO je blizu 450 miliona eura. Obaveza Fonda je da penzije moraju da budu redovne i sigurne, što će biti i dalje“, kazao je Perović.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera, Branko Vešović, kazao je da se raduje potpisavanju ugovora sa hotelijerima.

"Ove potpisane ugovore ćemo distribuirati u 25 opštinskih udruženja, a oni dalje mjesnim udruženjima“, dodao je Vešović.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, kazala je da ta saradnja predstavlja podršku nacionalnoj ekonomiji, a sa druge strane daje mogućnost penzionerima da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

"Ovo je samo jedna od akcija koju NTO u saradnji sa lokalnim TO organizuje. Ova godina se razlikuje od prethodnih, jer novonastala situacija nalaže da sa dužnom pažnjom nastojimo da građane Crne Gore podstaknemo da odmor koriste ovdje“, navela je Radak Kukavičić.

Pored toga, realizuje se i akcija Ljetuj doma, gdje su pozvani svi hoteli i restorateri da svoju ponudu promovišu putem tog sajta, a građani da rezervišu smještaj.

"Bankarski sektor je prepoznao taj interes, tako da neke banke omogućavaju na odloženo plaćanje ljetovanje građanima Crne Gore“, dodala je Radak Kukavičić.

PR Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović, je u ime hotelijera potpisnika ugovora, pohvalila NTO, Fond PIO i Savez udruženja penzionera za inicijativu za takvim projektom.

"Svjesni smo da se ova turistička sezona održava u drugačijem obliku u čitavom svijetu i samo ovakvim zajedničkim snagama turističke privrede i državnih institucija možemo ponuditi našim građanima odmor koji su zaslužili“, smatra Kaluđerović.

Ona je podsjetila daje HG Budvanska rivijera inicijator brojnih akcija u cilju animiranja domaćih gostiju i ponude boravka u crnogorskim hotelima.

"Crnogorskim penzionerima smo ponudili odmor u turističkom rizortu Slovenska plaža, a tu je i hotel Aleksandar“, dodala je Kaluđerović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.