Numanović: Ljekari da ličnim primjerom demonstriraju poštovanje mjera
Suad Numanović

Numanović: Ljekari da ličnim primjerom demonstriraju poštovanje mjera

U cilju zaštite zdravlja i života građana Crne Gore, ugroženih pandemijom COVID-19, poštovanje mjera i preporuka koje propisuje NKT obaveza su svakog građanina a naročito ljekara, koji osim primjenjivanja mjera moraju i da dodatno edukuju stanovništvo o tome kako sačuvati zdravlje i živote, ocijenio je Suad Numanović, predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

On je istakao da su ljekari u obavezi da ličnim primjerom pokažu kako se poštuju struka i nauka, s ciljem zaštite pojedinaca i društva u cjelini.

"Vodeći se time, ljekari i ukupno medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u dosadašnjoj uspješnoj borbi Crne Gore sa ovom pošasti, koja je zatekla i mnogo razvijenije zemlje Zapada.

Zato očekujem od ljekara da u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo nastave da doprinose u ovoj zajedničkoj borbi, do konačne pobjede nad virusom", kazao je Numanović.

Istakao je da Hipokratova zakletva jednoga ljekara humanistu obavezuje na čuvanje zdravlja građana, a ne na nepoštovanje stručnih, preventivnih mjera.

"Zar se nepoštovanjem mjera daje bilo kakav doprinos našem društvu?", pitao je Numanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.