Nijedna velika turistička investicija u Crnoj Gori nije zaustavljena
Ilustracija

Nijedna velika turistička investicija u Crnoj Gori nije zaustavljena

Nijedna velika turistička investicija u Crnoj Gori nije zaustavljena, uprkos pandemiji koronavirusa protiv koje se bori cijeli svijet, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

On je u parlamentu rekao da godina i situacija sa kojom se susrijećemo, kad je u pitanju turizam, nije nešto što je bilo očekivano za turističku privredu.

Podsjetio je da je u jednom momentu stala sva ponuda, tražnja i međunarodna putovanja.

"Sve ono što je učinjeno, izgradnja brenda koji je Crna Gora imala, činjenica da smo dom nekih od najvećih turističkih investicija na Mediteranu govori u prilog tome da nijedna od tih velikih investicija nije zaustavljena, već da nastavlja da se realizuje određenom dinamikom", saopštio je Davidović,prenosi RTCG.

Kad je riječ o turistima koji su posjetili Crnu Goru potvrda je, kaže Davidović, ispravnosti politike u turizmu koju je vodila naša zemlja.

"Ako uporedimo prošlu sa 2016. godinom, imamo tri puta više turista iz Njemačke, dva puta više iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije, sedam puta iz Kine...", rekao je Davidović.

Samo u prethodne tri godine, kazao je on, investicije su iznosile oko milijardu eura.

"Ne samo što je investirano u smještajne kapacitete, već i u unapređenje ponude. Crna Gora je dom mnogih međunarodno priznatih brendova", saopštio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.