Još jedan crni dan za Ameriku: Više od 50 hiljada oboljelih od koronavirusa u jednom danu
Ilustracija

Negativan dnevni rekord

Još jedan crni dan za Ameriku: Više od 50 hiljada oboljelih od koronavirusa u jednom danu

SAD zabilježile još jedan crni dnevni rekod po broju novooboljelih od koronavirusa, više od 50.700, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

Najveći porast zaraženih je na jugu i zapadu zemlje gdje su države ponovo otvorile svoje ekonomije, prenosi Beta.

U Kaliforniji su od juče ponovo zatvoreni kafići, pozorišta i restorani u zatvorenom prostoru, a situacija u Arizoni gdje je jedno od novih žarišta Feniks je sve teža a broj hospitalizovanih pacijenata raste.

Kako je najavljeno, zatvaranje u Kaliforniji će biti na snazi bar još tri nedelje.

Za nagli skok broja oboljelih djelimično su krivi Amerikanci koji ne nose maske i ne poštuju pravila socijalne distance.

Uprkos činjenici da SAD imaju najviše potvrđenih infekcija i smrtnih slučajeva na svijetu, predsjednik Donald Tramp ne izgleda da je pretjerano zabrinut.

"Mislim da će to u nekom trenutku jednostavno nestati, nadam se", izjavio je za Foks Biznis (Fox Business).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.