Lego na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama
Foto: Pixabay

Lego na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama

Danska kompanija Lego saopštila je da na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama, pridružujući se drugim velikim firmama u borbi protiv rasizma na društvenim mrežama.

"Želimo da imamo pozitivan uticaj na djecu i svijet koji će da dobije kao naslijeđe. To znači pozitivni i inkluzivni uticaj na digitalno okruženje, u kojem nema mjesta za govor mržnje, diskriminaciju i dezinformaciju", izjavila je predstavnica marketinga kompanije Lego Julija Goldin.

Lego se početkom juna angažovao protiv rasizma i poklonio je četiri miliona dolara u borbi protiv ksenofobije i rasnog nasilja u svijetlu demonstrancija izazvanih posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

Bojkot reklama pokrenulo je više od 400 preduzeća među kojima Adidas, Koka-kola, Levis i Starbaks.

Te kompanije odlučile su da bojkotuje društvene mreže koje zarađuju na njihovim reklamama, kako bi blokirale i zabranile sadržaje koji podstiču mržnju, rasizam i nasilje.

Već je reagovala uprava Fejsbuka, koja je nedavno odlučila da pooštri nadzor sadržaja, tako što će da zabrani poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocijenila kao problematične.

Sličnu mjeru je preduzeo i Tviter koji maskira ili stavlja upozorenja na problematične poruke, prenosi Beta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.