Foto: Opština Tivat

Zaključci zasijedanja tima za zaštitu i spašavanje

"Opština Tivat je čvrsto opredijeljena za dosljedno sprovođenje svih mjera koje su uvedene, i nastaviće se sa pojačanom kontrolom"

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Tivat (OTZS) na današnjoj sjedenici je razmatrao aktuelnu epdiemiološku situaciju i donio zaključke i preporuke koji bi trebali da pomognu u suzbijanju epidemije.

U saopštenju Opštine Tivat ističe se da su čvrsto oprijediljeni  za dosljedno sprovođenje svih mjera koje su uvedene i najavljuju nastavak sa njihovom odgovornom primjenom.

"Opštinski sekretarijati da prate mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i, shodno tome, predlažu lokalne mjere, svako iz svog sektora", istakli su kao mjeru iz Opštine.

Oni su kazali da će Volonterski tim i Kol centar biti u pripravnosti i na raspolaganju, kao i tokom prethodnog talasa epidemije i da će se po potrebi, organizovati dostava namirnica za osobe u izolaciji i samoizolaciji.

"Služba zaštite i spašavanja Tivat i Komunalno DOO da sprovedu dezinfekciju javnih površina prema utvrđenom planu", predloženo je iz Opštine.

Poručili su da bi Sanitarna inspekcija i policija trebalo da pojačaju kontrolu sprovođenja mjera izolacije i samoizolacije na teritoriji Opštine.

"Komunalna inspekcija i policija da pojačaju kontrolu primjene mjera u javnim prostorima – ugostiteljskim objektima, maloprodajnom i sektoru javnih usluga".

Oni su uputili apel svim testiranim i osobama kojima je izrečena mjera izolacije, da se pridržavaju mjera  i apel poslodavcima da pojačaju primjenu mjera među zaposlenima, ali da ne insistiraju na testiranju radnika.

"Uspostavlja se iznova redovno gostovanje članova OTZS na lokalnom javnom servisu, Radiju Tivat, kako bi javnost bila o svemu blagovremeno obaviještena, a kao glavni kanali informisanja građana i dalje će funkcionisati veb-sajt www.opstinativat.me, nalozi na društvenim mrežama te viber zajednica Opštine Tivat", zaključuje se iz opštine Tivat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.