Oboljeli u Pljevljima stabilno, svi su u kućnoj izolaciji
Opština Pljevlja

Šest osoba pozitivno na koronavirus

Oboljeli u Pljevljima stabilno, svi su u kućnoj izolaciji

U Opštini Pljevlja šest osoba je pozitivno na koronavirus, svi su u kućnoj samoizolaciji i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Kako prenosi PV informer, uzeto je 495 uzoraka na Covid-19 od početka epidemije u martu, za 43 se čeka rezultat, od toga za 8 osoba iz kontakta.

Pod zdravstvenim nadzorom je 160 osoba, od toga 125 u samoizolaciji.

Iz Doma zdravlja Pljevlja apeluju na građane da budu odgovorni i disciplinovani, da koriste maske, drže distancu od dva metra i peru ruke redovno, te da maksimalno racionalno koriste resurse našeg zdravstva, kao i da odlaske u zdravstvene ustanove smanje na potrebni nivo.

Posebno apeluju na kolege ljekare i sve zdravstvene radnike da budu profesionalni, solidarni i odgovorni.

"Građani očekuju od zdravstvenih radnika profesionalan odnos i posvećenost poslu.Trenutak je težak i zahtjevan.Zdravstveni radnici moraju biti jedinstveni bez izuzetka", saopšteno je iz Doma zdravlja Pljevlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.