Šest crnogorskih policajaca će biti radno angažovano na hrvatskom primorju

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković su se danas sastali sa policijskim službenicima koji će naredna dva mjeseca biti radno angažovani u Republici Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz Uprave policije,službenici crnogorske policije se upućuju u Hrvatsku u sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone koji sprovode Uprava policije i Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske.

„Ovo je značajna aktivnost u kojoj ćete biti predstavnici naše službe i države, a uvjeren sam da ćete to raditi na najbolji način promocijom kvaliteta i sposobnosti crnogorskog policajca.“ – kazao je Veljović.

Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već devet godina, kako se dodaje u saopštenju, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno se djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone.

"Šest službenika Uprave policije će od 01. jula do 01. septembra 2020. godine, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Republike Hrvatske.

Crnogorska policija u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone će, osim kolega iz Republike Hrvatske, ugostiti i policijske službenike iz Republike Albanije shodno protokolu o saradnji između policija ove dvije države", navodi se u policijskom saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.