Počela gradnja vrtića u Bloku VI kapaciteta za 215 djece
Polaganje kamena temeljca

Oko 20 miliona eura za predškolsku infrastrukturu Glavnog grada

Počela gradnja vrtića u Bloku VI kapaciteta za 215 djece

Ministar prosvjete dr Damir Šehović i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, uz prisustvo potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića, položili su danas kamen temeljac za izgradnju vrtića u Bloku VI vrijednog preko dva miliona eura, kapaciteta za 215 djece, koji će biti završen za godinu dana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, vrtić, koji je površine oko 1 600m2, se gradi kroz projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), na zemljištu koje je ustupio Glavni grad. 

IMG87471

Šehović, foto: Ministarstvo prosvjete

Simović i Šehović su naglasili da je obrazovanje jedan od prioriteta Vlade Crne Gore, što se potvrđuje svakog dana i na svakom novom projektu, te da se u Glavnom gradu planiraju ili realizuju obrazovni projekti vrijedni 20 miliona eura. 

"Vrtićem u Bloku VI zaokružujemo izgradnju vrtića na teritoriji Glavnog grada kroz prvi projekat sa CEB-om, u okviru kojeg su već izgrađena tri vrtića: u Zagoriču, Starom aerodromu i sada samostalnoj opštini Tuzi. Dodatno, već naredne godine možemo očekivati konkretne korake na novom projektu sa CEB-om, kroz koji će se samo u Podgorici graditi još četiri vrtića i to: u City kvartu, još jedan na Starom aerodromu, Zlatici i Tuškom putu. To znači da ćemo samo na teritoriji Glavnog grada iz saradnje sa CEB-om imati  sedam novih vrtića.Kada tome dodamo i novi, nedavno ugovoreni, projekat sa Evropskom investicionom bankom za totalnu rekonstrukciju dva vrtića u Podgorici, te druge planirane projekte, možemo slobodno reći da smo u prethodne četiri godine napravili ogroman korak kada je riječ o povećanju kapaciteta predškolskih ustanova u Glavnom gradu“, rekao je Šehović.

On je najavio da će narednih dana otpočeti gradnja vrtića u Herceg Novom i u Pljevljima.

Novi vrtić u Bloku VI sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.