Nove mjere u Bijelom Polju: Od danas rad ugostiteljskih objekata do 22 sata
Bijelo Polje, ilustracija

Opštinski tim donio nove privremene mjere

Nove mjere u Bijelom Polju: Od danas rad ugostiteljskih objekata do 22 sata

Ugostiteljski objekti u Bijelom Polju radiće do 22 sata, saopštio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje koji je jutros donio nove mjere.

"Obaveza privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, da rad u ugostiteljskom objektu organizuju u periodu od 6 do 22 časa", nova je privremena mjera.

Privremene mjere stupaju na snagu danas, a donijete su radi sprječavanja unošenja i širenja infekcije novog koronavirusa, kao i zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti za građane Opštine Bijelo Polje.

Zabranjeno je i okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima (javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije).

Vjerske zajednice su obavezne da svoje aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da vjerske obrede u vjerskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva građana.

Što se tiče primanja saučešća i obavljanja sahrana umrlih lica, to će se dešavati isključivo u užem krugu porodice.

Na snazi je  i zabrana prevoza u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica u isto vrijeme, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

"Zabrana kretanja i zadržavanja više od dva lica na otvorenom javnom mjestu, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke, obavezno korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom javnom mjestu, zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, prekid vaspitno-obrazovnog rada u ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje", saopšteno je iz Opštinskog tima.

Mjere su kako se navodi,  privremenog karaktera i primjenjivaće se dok postoji opasnost od unošenja, odnosno širenja zarazne bolesti novog koronavirusa. 

"Nepostupanje po mjerama iz člana 1 ove naredbe podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa čl. 287 i 302 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje apeluje na sve sugrađane da još jednom pokažu odgovornost i disciplinu, kako bi se spriječilo dalje širenje virusa Covid-19", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.