Foto: PR Centar

Čađenović saopštio

"U Budvi formirana kriminalna grupa čiji je šef Dragan Krapović"

U Budvi je početkom juna formirana kriminalna organizacija čiji šef je Dragan Krapović, sa ciljem izvršenja više krivičnih djela, pozivanje na otpor, zloupotreba službenog položaja.

To je saopštio specijalni tužilac Saša Čađenović na zajedničkoj konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije.

"SDT je prikupilo dokaze da je D.K u cilju realizacije kriminalnog plana, kao organizator, odredio da izdaje naredbe i uputstva članovima kriminalne grupe i da podstrekava službena lica na izvršenje krivičnih djela", rekao je Čađenović.

aenovic
Saša Čađenović, Foto: PR Centar

On je naglasio da je, cilj bio da se spriječe službena lica Uprava policije i Ministarstva javne uprave u sprovođenju mjera tih državnih organa.

SDT je donijelo naredbu za sproviđenje istrage protiv šest osoba.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je utvrđeno da je u Budvi formirana kriminalna organizacija koja je zloupotreijbila službeni položaj i pozivala na pobunu.

"Radi se o veoma opasnim djelima, vidi se koje su strukture bile uključene. Komunalna policija umjesto da je bila u službi građana upotrijebljena je u druge svrhe. Korišćena su i vatrogasna sredstva”, kazao je Katnić.

katnic

Milivoje Katnić, Foto: PR Centar

On je kazao da je ovaj slučaj u nadležnosti SDT-a zbog činjenjce da se radi o formiranju kriminalne grupe.

Katnić je naveo da da rade veoma brzo.

"Ako se ova osnovana sumnja pokaže do većeg stepena, biće i optužnica i to veoma brzo", kazao je glavni specijalni tužilac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.