Demokrate: Zbog suzavca u Budvi u nekim državama bi pala Vlada, kod nas još ni riječi izvinjenja
Foto: Demokratska Crna Gora

"Krunski dokaz dostavljen prije šest dana"

Demokrate: Zbog suzavca u Budvi u nekim državama bi pala Vlada, kod nas još ni riječi izvinjenja

Demokratska Crna Gora poručila je da je iako su prije šest dana dostavili krunski dokaz o bacanju suzavca među djecom u Sportskoj hali u Budvi od strane pripadnika Uprave policije, još niko nije snosio odgovornost, te su postavili pitanje da li bi u situaciji zbog koje bi u nekim državama pala Vlada, u Crnoj Gori javnost ostati minimum bez izvinjenja.

"Prošlo je punih šest dana od kada su službenici Uprave policije u Budvi po naređenju Veljovića i Lazovića ispalili patron sa suzavcem među djecu, a još nema niti jedne riječi o odgovornosti. Dok bi u savremenim državama zbog ovog slučaja pala Vlada, mi nemamo ni ostavke direktora uprave policije i ministra unutrašnjih poslova. Nemamo ni reakciju pravosudnih organa i privođenja odgovornih. Nemamo čak ni riječi izvinjenja, ali umjesto svega toga imali smo pokušaje opravdavanja, konstruisanja, podmetanja i prebacivanja tereta krivice na drugog", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ističu da je Lazović pokušao sve metode ograđivanja od ovog slučaja, međutim da to nije uspjelo da zavara sliku javnosti o pravim počiniocima ovog čina.

"Možda bi Lazoviću i ovaj mračni plan prošao da Demokrate javnosti nisu dostavile kristalno jasne dokaze, nakon kojih su i Lazoviću i Veljoviću, ali i Markoviću i Đukanoviću potpuno začepljena usta, pa ne progovaraju evo već pet dana", poručili su u saopštenju.

Objasnili su da su predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar Boris Bogdanović ekskluzivno u emisijama "Klub A" i "Načisto" predočili dokaze o ispaljivanju suzavca u halu koji jasno kako su istakli "precizno, ne ostavljajući nikakve sumnje i dileme pokazuje kako službenik policije cilja prema sportskoj hali, ispaljuje patronl koji putanjom ide prema prozoru hale, probija staklo hale i ulazi na parket među djecu, od kog momenta počinje da ispušta otrove".

Naglasili su da je Uprava policije osporavala snimak i ubjeđivala javnost da to što su svi vidjeli nije tako, ali su "Demokrate odmah javnosti dostavile konačan, krunski dokaz nakon kojeg su pale u vodu sve podmetačine, konstrukcije i lažne optužbe koje je kreirao Lazović".

Iz Demokrata su se pitali da li će iko snositi odgovornost za ovaj čin, ili se može očekivati da se još ranjivija grupa od djece nađe na udaru organa reda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.