"Sa novim elanom nastavljamo"

Marković: Otvaranje poglavlja prekretnica za evropske integracije CG

Važan dan i prekretnica za proces evropske integracije Crne Gore, poručio je na svom Tviter profilu predsjednika Vlade Crne Gore, Duško Marković povodom otvaranja Poglavlja 8-Konkurencija.

"Otvaranje posljednjeg poglavlja – 8 priznanje je za naš učinak u sveukupnim reformama, posebno u poglavljima 23 i 24. Sa novim elanom u partnerstvu sa Evropskom unijom nastavljamo da snažno radimo na evropskoj agendi", napisao je Marković.

Podsjećamo, Crna Gora otvorila je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu posljednje, osmo poglavlje u pregovorima s Evropskom unijom, Poglavlje 8 - Konkurencija koje obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.

Pregovori u ovom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji poručio je da je zadovoljan što je Crna Gora danas otovorila i posljednje poglavlje u pregovorima sa EU. 

"Ovo je jasan pokazatelj posvećenosti EU Zapadnom Balkanu i politici proširenja. U fokusu su reforme, naročito u oblasti vladavine prava kako bi Crna Gora napredovala na svom putu ka EU", napisao je Varhelji na Tviteru. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.