U Rožajama testirano oko 500 osoba
Ilustracija

Od prvog slučaja infekcije

U Rožajama testirano oko 500 osoba

U opštini Rožaje je, od prvog slučaja infekcije koronavirusom, testirano oko 500 osoba.

To je saopšteno na sastanku predsjednika opštine Rahmana Husovića koji je bio u posjeti Domu zdravlja Rožaje i direktora te zdravstvene ustanove Jaha Pepića,prenosi Antena M.

Husović se, kako je saopšteno, informisao o zdravstvenom stanju pacijenata iz Rožaja koji su zaraženi korona virusom i u ime lokalne samouprave ponudio podršku u borbi protiv zaraze.

Sagovornici su, kako se navodi, bili saglasni da je epidemiološka situacija u Rožajama zabrinjavajuća, ali i izrazili optimizam kada je riječ o njenom prevazilaženju.

Pepić je kazao da je trenutno sedam pacijenata hospitalizovano, pet u Podgorici i dva u Beranama, te da su njihove vitalne funkcije stabilne. Takođe, on je dodao i da su ostali zaraženi u kućnoj samoizolaciji i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

Lokalna samouprava će, kako su najavili, narednih dana pružiti pomoć u dezinfekciji prostorija Doma zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.