U teglama Nutele pronašli marihuanu (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

Više od 50 grama

U teglama Nutele pronašli marihuanu (FOTO)

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju male količine narkotika, koje putnici skrivaju na najrazličitijim mjestima, ali slučaj zabilježen tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina je svojevrsni presjedan, jer su zamotuljci marihuane pronađeni sakriveni u eurokremu, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Kako su kazali, prekršaj je otkriven kada je 27. juna 2020. godine na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

"Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag", saopštili su iz Uprave carina.

Navode da su u torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile i četiri  tegle „nutele“.

marihuanaizvadjenaiztegleeurokremaGradina2706

Foto: Uprava carina Srbije 

Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je djelovalo da je do vrha puna.

Sumnja da se u njoj nalazi još nešto ispostavila se kao opravdana, jer su iz eurokrema izvađene dvije kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

carinskipregledGradina27062020

Foto: Uprava carina Srbije

Istog dana je, kako su kazali, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porijekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen grumen hašiša i dvije narandžaste tablete sa logotipom „Tesla“, za koje se pretpostavlja da je riječ o ekstaziju.

"Narednog dana posle ponoći je za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine izdvojen BMW engleskih registarskih oznaka kojim su putovala trojica Britanaca turskog porijekla. Ovoga puta je kesica marihuane pronađena u naslonu za ruke na zadnjem sjedištu njihovog automobila",  zaključili su iz Uprave carina Srbije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.