U torbi sa hranom carinici pronašli kesu sa 50.000 eura
Foto: UC

Na Horgošu otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih eura

U torbi sa hranom carinici pronašli kesu sa 50.000 eura

Carinici Uprave carina Srbije su juče na Horgošu, u saradnji sa policijom, otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih eura, od čega je do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 eura.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Gnjilanu putovalo troje srpskih državljana albanskog porijekla.Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje svo troje putnika su odgovorili odrično, rekavši da osim ličnog prtljaga sa sobom nose i po 5.000 eura po osobi, saopštila je tamošnja Uprava carina.

Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku kontrole, kada su carinici u torbi sa hranom koja se nalazila ispod nogu suvozača, pronašli papirnu kesu sa 50.000 eura.

Potom je i u koferu vozača pronađen koverat sa 17.000 neprijavljenih eura, dok su putnici u torbama i novčanicima imali ukupno još 7.600 eura.

Putnicima je vraćeno po 10.000 eura koliko se bez prijavljivanja može prenijeti preko  granice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.