Odnosi Crne Gore i Slovačke na dobrom nivou

Marković sa ambasadorom Slovačke

"Vlada u prethodnom periodu predano radila na pitanjima važnim za ekonomski napredak i poboljšanje standarda"

Crna Gora i Slovačka imaju odlične bilateralne odnose, koji se dalje mogu jačati kroz snaženje ekonomske saradnje ali i intenzivniju razmjenu znanja u oblasti evropskih integracija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Marković je zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu Slovačke. On je istakao posvećenost naše države evropskim integracijama, a konstatujući da je Crna Gora prihvatila novu metodologiju za pregovore, premijer je iskazao zadovoljstvo najavom otvaranja poglavlja 8.

U narednom periodu očekuje zatavaranje nekoliko poglavlja za koje postoji interna spremnost, što bi dalo novu dinamiku pregovaračkom procesu i omogućilo njegovu finalizaciju u srednjem roku.

"Odlučni smo da snažno radimo na evropskoj agendi te da damo ključne odgovore na najveće izazove u oblasti vladavine prava i medija“, rekao je Marković i dodao da je Vlada u prethodnom periodu predano radila i na pitanjima važnim za ekonomski napredak i poboljšanje standarda građana.

500574140580d7129731do

"Slovačka će nastaviti da podržava put Crne Gore u EU"

Ambasador Gandel je kazao da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru kao i da je njegova Vlada ostaje posvećena proširenju Unije na Zapadni Balkan. U tom kontekstu, sagovornici su pozitivnim ocijenili što je pitanje proširenja ponovo visoko na agendi nove Evropske komisije.

Na sastanku je razgovarano i o izazovima sa kojima se suočavaju sve države zbog pandemije koronavirusa, te načinima na koji se može doprinijeti oporavku ekonomije, prije svega turizma.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.