DPS: Podsjećamo sve anticrnogorske pristalice da su na Vidovdan izgubili mnoge bitke
Demokratska partija socijalista

DPS: Podsjećamo sve anticrnogorske pristalice da su na Vidovdan izgubili mnoge bitke

Srpska pravoslavna crkva započela je juče, i zvanično, vidovdanskim molebanima kampanju za predstojeće izbore. Najavljena vjerska okupljanja, zapravo su bili politički mitinzi, naravno epidemiološki rizični, uz novi detalj - govornike u funkciji predstavnika strukovnih udruženja koji podržavaju ovu listu, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Uzgred, ova najnovija crkvena akcija, organizovanja podrške raznih “profesionalaca”, od ljekara, preko profesora, studenata a vjerujemo, da doseže do penzionera, radnika i seljaka... - sve je samo ne spontana", navode iz DPS-a i dodaju da se ovdje radi o već viđenom principu kakav je bio i 2006. godine, i za članstvo u NATO.

Naglasili su da dok su "profesionalci" vodili litiju u Podgorici u Budvi je Mitropolit Amfilohije držao govor dok je pored njega dirigovao bivši gradonačelnik Budve, Marko Bato Carević.

"Primjećujemo da je Mitropolit u svom govoru “svega” 11 puta spomenuo pojam “bratoubilaštvo”, i tako “slučajno” skladno uklopio narativ svoje besjede sa tezom o “građanskom ratu”, koji se prije neki dan priviđao jednom funkcioneru Demokratskog fronta. Nije potrebno da dodamo da je i ovoga puta, Carević na mitingu, po već ustaljenoj praksi, zavapio za litijama i podršci građana na izborima 30. avgusta", saopštili su iz DPS-a.

Rekli su da se miting u Podgorici, završio pjesmom: “nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije”, što nije u duhu nijedne vjere.

"Podsjećamo političke pristalice te anticrnogorske hajke zaogrnute mantijom, kako bi se "vjerni narod" lakše preveslao, da je kroz istoriju baš Vidovdan znao da bude fatalan za  ideologiju čiji su promoteri i  sljedbenici. Ni sudbina ove koalicije ne sluti na bolji ishod", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.