Tivat: Apel građanima koji su testirani na koronavirus, da ostanu u samoizolaciji do rezultata
Trijaža u Domu zdravlja

Naložena dezinfekcija vrtića i javnih površina, trijažna ambulanta u pripravnosti

Tivat: Apel građanima koji su testirani na koronavirus, da ostanu u samoizolaciji do rezultata

U Tivtu su potvrđena dva slučaja infekcije COVID 19. Inficirana je i vaspitačica vrtića u Donjoj Lastvi zbog čega su obustavili prijem djece do daljeg.

Povodom novonastale situacije održan je sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Tivat koji je usvojio određene obavezujeće odluke za tu opštinu:

"Da Služba zaštite i spašavanja Tivat (SZS) dezinfikuje javne površine JPU “Bambi” kao i Doma zdravlja; SZS, u saradnji sa Komunalno DOO Tivat, da pripemi plan dalje dezinfekcije javnih površina grada; Komunalna policija i inspekcija da pojačaju kontrolu sprovođenja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).Sve ustanove, službe i preduzeća da preduzmu dalje mjere iz svoje nadležnosti, a u skladu sa preporučenim mjerama NKT.".

Opštinski tim je uputio apel građanima koji su testirani na koronavirus, da ostanu u samoizolaciji do rezultata testa. Trijažna ambulanta je, kako se dodaje,  u pripravnosti u JU Dom zdravlja Tivat.

Opštinski tim je pozvao sugrađane da ponovo pokažu visok stepen odgovornosti i poštuju preporučene mjere NKT i OTZS kako bi se suzbilo dalje širenje virusa, a dvije osobe pozitivne na koronavirus što prije oporavile. Obavezne mjere su, podsjeća se, upotreba maski u zatvorenim javnim prostorima, fizičko odstojanje, te higijena i dezinfekcija ruku i prostora.

“Oprez i odgovornost će nam pomoći da opet zajedno uradimo sve i uspješno okončamo epidemiju. Naši sugrađani su već pokazali visok stepen brige za svoje okruženje i nema razloga da to ne bude tako i ovoga puta. Svi imamo iskustva i moramo biti odgovorni prema svom i zdravlju sugrađana kao i onih koji će u Tivat dolaziti narednih mjeseci. Sada je na nama da pokažemo da smo naučili da bezbjedno živimo sa koronavirusom”, poručio je predsjednik OTZS dr Siniša Kusovac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.