U Beogradu korona virusom zaraženo 210 studenata
Ilustracija

četvrtina njih stanuje u studentskim domovima

U Beogradu korona virusom zaraženo 210 studenata

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović izjavila je da je prema posljednjim podacima korona virusom zaraženo 210 studenata koji studiraju u Beogradu, od čega četvrtina njih stanuje u studentskim domovima.

Obradović je za RTS izjavila da se dnevno za pregled zbog sumnje na korona virus javi od 100 do 150 studenata i da ima još oko 50 telefonskih poziva.

Prema njenim riječima tri četvrtine studenata koji su pozitivni na korona virus stanuje u privatnom smještaju ili je porijeklom iz Beograda.

"Izvjestan broj ne zna gdje se zarazio, često su zaraženi na privatnim proslavama", kazala je Obradović i dodala da nije bilo slučajeva širenja zaraze korona virusom iz studentskih restorana.

Prema njenim riječima u Beogradu studira oko 120.000 mladih ljudi, od čega je njih oko 50.000 porijeklom iz Beograda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.