Kreativnost u karantinu: Napravila nevjerovatnu odjeću od papirnih kesa

Australijska plesačica Ešli Peri bila je oduševljena kada je počela da radi na brodu MS Zaandam. Putnički brod trebao je da putujei Antarktikom i dalje prema Južnoj Americi.

No, sredinom marta putovanje je krenulo u neočekivanom pravcu zbog pandemije koronavirusa.

Nakon 60 dana „zaglavljenih“ na moru, karantina, izbijanja koronavirusa među stotinama putnika i članova posade, Peri se napokon iskrcala u Nizozemskoj i vratila se avionom u Australiju, gdje je bila ponovo u dvosedmičnom karantinu bez ikakvog dodira s vanjskim svijetom.

Kako bi održala svoj um aktivnim, Peri je odlučila kreativno da stvara.

Svakog dana osoblje hotela dostavljalo joj je tri obroka u papirnatim vrećicama. Nakon određenog vremena, skupio ih se priličan broj i Peri je sinula ideja – odlučila je da izrađuje odjeću od papirnih kesa.

„Prvi dizajn koji mi je pao u glavu bio je ogrtač, željela sam nešto vrlo ekstravagantno. Ali prvi komad koji sam napravila bila je zapravo kratka baletska suknja, Bag-erina, kako sam je nazvala“, kazala je za CNN.

Zatim je od papirnih kesa napravila prikladnu odjeću za tenis. Komplet je nazvala The Maria Paper-pova, kao i ekstravagantnu haljinu nazvanu "Origami Diva".

Kreirala je kostime koristeći sve što je mogla nabaviti - papirnate vrećice, salvete, biorazgradive posude i pribor za jednokratnu upotrebu. Koristila je samo par makaza, ljepljivu traku i komade pamuka.

Snimke svojih kreacija podijelila je na društvenim mrežama i vrlo brzo su se počele širiti internetom izazivajući oduševljenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.