Broj zaraženih korona virusom u svijetu prešao deset miliona
Ilustracija

Broj zaraženih korona virusom u svijetu prešao deset miliona

Broj zaraženih korona virusom u svijetu je prešao danas deset miliona. To su podaci Univerziteta Džons Hopkins, objavljeni nakon što su Indija i Rusija registrovale hiljade novih slučajeva.

SAD su potvrdile više od 2,5 miliona pozitivno testiranih na korona virus, što je trenutno najviše na svijetu.

Prema zvaničnim podacima, od bolesti Kovid-19, uzrokovane korona virusom, u svijetu je preminulo skoro 500.000 ljudi.

Iako Univerzitet bilježi samo zvanične brojke i potvrđene infekcije, stručnjaci vjeruju da bi pravi broj zaraženih mogao biti čak 10 puta veći. Razlog je mogućnost postojanja infekcije bez simptoma, a zemlje ne postižu da testiraju dovoljno, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.