Donald Tramp

"Roling stounsi" prijete tužbom Trampu, na predizbornim mitinzima koristio njihove pjesme

Legendarni britanski rok sastav "Roling stouns" zaprijetio je tužbom američkom predsjedniku Donaldu Trampu jer je na predizbornim mitinzima koristio njihove pjesme.

"Stounsi" su saopštili da njihov pravni tim radi s organizacijom za zaštitu muzičkih prava BMI na obustavi upotrebe njihovog materijala tokom Trampove predizborne kampanje.

"BMI je obavijestio Trampov predizborni štab u ime 'Stounsa' da se neovlaštenom upotrebom njihovih pjesama krše sporazumi o licenciranju. Ukoliko Tramp to zanemari i nastavi da ih neovlašteno koristi, onda će se suočiti s tužbom", navodi se u saopštenju "Stounsa".

"Stounsi" su se žalili i da je tokom Trampove predizborne kampanje 2016. godine upotrebljena njihova muzika na mitinzima.

I drugi umjetnici su se žalili da se njihova muzika koristi u predizborne svrhe.

Porodica pokojnog pjevača Toma Petija objavila je nalog za prestanak upotrebe njegove muzike nakon što je Tramp koristio jednu od njegovih pjesama na predizbornom mitingu u Tulsi.

Slično je reagovao i čuveni Nil Jang 2018. godine kada je njegova pjesma puštana tokom mitinga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.