Nema vremena za slavlje

Divanović: Niko me ne može posvađati sa mojim Budvanima, neće biti otpuštanja

Novoizabrani predsjednik Opštine Nikola Divanović poručio je da će njegova vrata biti otvorena za sve Budvane.

Divanović je rekao da su građani proteklih sedmica imali prilike da svjedoče o postojanju dvije Budve i to "jedne koju promoviše DPS sa koalicionim partnerima, a to je državotvorna i evropska Budva, i druge koja je danas otišla u prošlost, a to je manjinska Budva".

Istakao je da je Budva grad koji traje više milenijuma i da ona ne prestaje i ne počinje nijednim političkim djelovanjima.

"Kod mene u mom stavu nema revanšizma, radićemo svi zajedno odmah od ponedeljka i konačno da mene niko ne može posvađati sa mojim Budvanima, niti Budvu bilo ko treba da brani od Nikole Divanovića”, rekao je Divanović.

Poručio je da nema vremena za slavlje, niti za bilo kakvo proglašenje pobjede i širenje euforije, već da se Budvi mora dati šansa da se izvuče iz stečaja u koji je već tri ipo godine.

"Mi sa krizom moramo da se uhvatimo u koštac, to možemo da uradimo samo sa dobrim timom koji će danonoćno vrijedno da radi, a ja obećavam da će moja vrata biti otvorena za sve Budvane, za sve ljude koji imaju dobre namjere, dobre teme i projekte koji su vezani za lokalnu samoupravu", najavio je Divanović.

On je najavio i da će se već od ponedjeljka posvetiti saniranju posljedice epidemije korona virusa u Budvi i prevazilaženju trenutne političke krize u gradu.

Na konstataciju da je sjednica Skupštine Opštine bila zatvorena za medije Divanović je rekao da su se samo pridržavali zakona i mjera NKT-a, odnosno da sala u kojoj se održala sjednica nije imala dovoljno kapaciteta pa primi predstavnike medija, već da će službeni zapis sa sjednice biti javno objavljen.

Na pitanje da li će formirati novi tim koji će mu pomoći da vodi Opštinu Budvu novoizabrani gradonačelnik je kazao da "se neće voditi usko partijskim interesima, odnosno da neće biti otpuštanja radnika koji su po ugovoru zapošleni u Opštini Budva, već da će svi koji rade u Opštini i koji imaju volju da nastave su dobrodošli u moj tim".

Upitan očekuje li da će mu razriješeno rukovodstvo dozvoliti da nesmetano obavlja radne zadatke, Divanović je odgovorio kako je siguran da će uspjeti da ovo dovede do kraja.

Predrag Jelušić je čestitao novoizabranim rukovodiocima Budve, poručivši im da je pred njima veliki posao i da nema mjesta za opuštanje.

Poručio je da je situacija u Budvi bila veliki ispit za sve institucije Crne Gore, i da se još jednom dokazalo da se nikakve političke razmirice ne mogu rješavati na ulici već u lokalnom parlamentu i u državnim institucijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.