Podsjetili da ovo nije prvi incident sa predstavnicima medija u Budvi

Sindikat medija Crne Gore traži imena muškaraca koji su povrijedili novinarku Ćorić

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije je osudilo postupanje privatnog obezbjeđenja koje je angažovano u zgradi Skupštine opštine Budva, a koje je tokom zasjedanja lokalnog parlamenta grubo i neprimjereno izbacilo iz opštinskih prostorija novinarku Pobjede Đurđicu Ćorić.

Iz SMCG saopštili su da je novinarki Ćorić tom prilikom povrijeđena ruka i od novoformirane većine i onih koji su to obezbjeđenje angažovali, traže da saopšte imena muškaraca koji su je izbacili iz zgrade i da saopšte svoj stav o incidentu.

"Jasno nam je da je prethodno izdato saopštenje u kojem se medijima zabranjuje prisustvo zasijedanju lokalnog parlamenta incident samo po sebi, naročito ako se ima u vidu značaj odluka koje je trebalo da budu donijete na toj sjednici i interesovanje javnosti za događanja u Budvi. Zasijedanja iza zatvorenih vrata su presedan i objašnjenje te odluke koje je ponuđeno javnosti je za svaku osudu i ni na koji način nije opravdalo ili umanjilo štetu koja je takvim postupanjem nanijeta cijeloj crnogorskoj javnosti i medijskoj zajednici", poručili su iz SMCG.

Oni su izrazli solidarnost sa novinarkom Ćorić, i podsjetili da je ovo drugi incident koji je izazvalo privatno obezbjeđenje u Opštini Budva, te da je prije dva dana takođe nasilno iz zgrade izbačen kamerman Mato Dragović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.