CPC: Kamenovan Episkopski dvor u Nikšiću, na meti bila i crnogorska zastava
Episkopski dvor u Nikšiću

Obavljen uviđaj

CPC: Kamenovan Episkopski dvor u Nikšiću, na meti bila i crnogorska zastava

Nepoznate osobe kamenovale su sinoć Episkopski dvor u Nikšiću, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC). Kako navode, na meti je bila i crnogorska zastava.

"To su posljedice brutalne kampanje kojom Beogradska patrijaršija naoružava građane mržnjom, i protiv naše crkve i protiv države koju simbolizuje njena zastava ispred Episkopskoga dvora. Ta kampanja već dobija obrise jednog oblika ustanka oličenoga u takozvanim litijama, čak, i rata koji se očituje fizičkim napadima na policiju, a evo, već duže vrijeme, i kamenicama na objekte naše crkve u Nikšiću", saopštili su iz CPC.

Dodaje se da je policija obavila uviđaj.

"Ne samo da trpimo napade od beogradskih popova, nego i prezir od NKT-a koji je juče organizovao sastanak s crkvama i vjerskim zajednicama, na dogovor oko mjera za zaštitu građana od korona virusa, na kojem nije pozvana Crnogorska crkva. Zbog toga nijesmo ni tužni ni bijesni, ali jesmo začuđeni kako to, ne samo ovaj, nego svi državni organi misle da štite državu dogovorima s državnim neprijateljima, i prezirenjem njenih najboljih sinova okupljenih oko Crnogorske crkve i same Crnogorske crkve", navodi se u saopštenju CPC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.