Završena prva sjednica SO Budva, raspravljali o deblokadi računa, sezoni...
Sjednica počela u 10 sati

Bez opozicije

Završena prva sjednica SO Budva, raspravljali o deblokadi računa, sezoni...

U Budvi je završena prva sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj je u fokusu bila priča oko deblokade računa te opštine.

Vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva, Vladimir Bulatović, prisutnima na sjednici predočio je nekoliko modela. Saglasili su se da ima problema oko sezone i računa opštine, kao i da bivši predsjednik Opštine, Marko Carević, tri mjeseca nije radio ništa po tom pitanju. U toku je pauza, a nastavak sjednice je zakazan za 14 sati, kada će se raspravljati o izboru novih predsjednika Opštine i Skupštine opštine tog grada. Reporterka TVCG javlja da je u Budvi trenutno mirno.

Sjednici su prisustvovali samo odbornici nove većine, dok su odbornici opozicije odbili da uđu u salu jer, kako su naveli, ne žele da daju legitimitet aktuelnoj vlasti. 

Odbornici smijenjene vlasti okupili su se, pred početak sjedice, na ulazu u zgradu Opštine, zahtijevajući da se legitimiše privatno obezbjeđenje koje je prozivalo odbornike u salu.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Opštine Budva, Snežana Kuč, obavijestila je javnost, pred početak sjednice, da se direktan prenos sjednice neće vršiti, imajući u vidu, kako navodi, da su izbori za novi saziv Skupštine zakazani za 30. avgust. Zbog epidemiološke situacije i mjera NKT, te zbog ograničenih kapaciteta sale, novinarima neće biti omogućen prisustvo sjednici.

10603193426578189677706221612704237966920461n

Pred početak sjednice u Budvi, foto: RTCG

Dnevni red

Sjednicu je zakazala vršilac dužnosti predsjednika budvanske Skupštine Snežana Kuč.

Na dnevnom redu je i saglasnost na rješenje o razrješenuju potpredsjednika Opštine Marka Markovića.

U obrazloženju se navodi da je Poslovnikom Skupštine predviđeno da se sjednica može sazvati po hitnom postupku u roku kraćem od deset dana u slučaju nastupanja okolnosti kojima se ugrožava imovina veće vrijednosti.

"To se odnosi i na postojanje neodložne potrebe za rješavanjem i razmatranjem određenog pitanja ili odnosa čije nerješavanje bi prouzrokovalo ili moglo prouzrokovati štetne posljedice", kaže se u obrazloženju.

Navodi se da je dnevni red sjednice u subotu predložen na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i da su se stekli uslovi da se sazove po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana, kako se navodi u sazivu, u zgradi Opštine, u sali gdje se održavaju sjednice Skupštine.

Doskorašnje predsjednike Opštine i Skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića novoformirana odbornička većina smijenila je 11. juna. Tada su na te funkcije kao vršioci dužnosti imenovani Vladimir Bulatović i Snežana Kuč.

Prije sjednice na kojoj bi trebalo da budu imenovani čelnici budvanske opštine, biće održano zasjedanje na kojem će biti razriješeni stari i izabrani novi predsjednici skupštinskih odbora.

Biće razmatrana informacija Bulatovića o aktivnostima na deblokadi računa Opštine.

Na dnevnom redu je Predlog zaključka o davanju saglasnosti za angažovanje dodatnog obezbjeđenja radi sprječavanja opasnosti po lica i imovinu Opštine.

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva ušli su u zgradu Opštine Budva, ispred koje su i danas policijske snage, radi izuzimanja dokumentacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.