Potpuna izolacija za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite
Goran Kuševija

Kuševija istakao da je u pitanju dobrovoljna osnova

Potpuna izolacija za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i privatnim domovima za stare je, u cilju sprječavanja širenja drugog talasa virusa Covid-19, na dobrovoljnoj osnovi uvedena potpuna izolacija za zaposlene, rekao je direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija.

On je kazao agenciji MINA da je dobrovoljna izolacija za zaposlene uvedena u Zavodu Komanski most, domovima starih u Pljevljima, Bijelom Polju, Domu starih Nana i Domu starih Duga, u kojima osoblje domova boravi i živi, a u slučaju da to nije moguće obezbjeđuje im se hotelski smještaj.

"Na ovaj način svi zaposleni pokazali su odgovornost, humanost i solidarnost koja zaslužuje zahvalnost i nas u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a i društva u cjelini, s obzirom na to da oni borave u ustanovama, odnosno hotelima i na taj način su sveli na “minimum” unošenje virusa Covid-19 u ustanovama i domovima“, naveo je Kuševija.

On je istakao da su zaposleni u navedenim ustanovama i domovima već bili u potpunoj izolaciji od 30 do 40 dana, kao i da su uvećane hjihove zarade za april i maj 15 odsto i svi zaposleni su dobili po 200 EUR, na predlog Nacionalnog koordinacionog tijela.

"Pokazalo se da je navedena i druge mjere koje su preduzete uticala na to da nije bilo slučajeva zaraze među korisnicima i zaposlenim“, rekao je Kuševija.

On je poručio da je u narednom periodu najvažnije sačuvati zdravlje i život svakog korisnika.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.